Virituella race och annorlunda tider

fredag, april 10, 2020

Det är verkligen speciella tider nu,  det finns väl ingen som inte drabbats av Corona Pandemin vissa mer eller mindre. Tycker fruktansvärt synd om alla som blivit sjuka, arbetslösa förlorat någon, mm.

Men jag håller mig här till det lite mer idrottsliga och små ljusglimtar som faktiskt finns och dyker upp här o där här, finns många andra som tar upp det andra. :).

Håller man på med Triathlon och cykling i Sverige (Världen) så har typ alla lopp blivit inställda fram till sommaren alla fall. Senaste läste jag om Ironman Köpenhamn ställdes in i slutet av Augusti så räknar inte med att det kommer något förens hösten om ens då. Även om Corona går över så svänger man inte över till det normala nästa dag. Men hoppas på några små lopp alla fall (måste ha nåt hopp).


Vad ska man göra då?

Våren är ju på ingång nu, jag har alla fall haft landsvägs premiär tom 2 turer. Wiiii
Det är också fantastiskt fint och cykla MTB nu, jag älskar cykla mtb på våren. Favorit stingarna börjar torka upp, börjar blomma lite och man behöver inte klä på sig så förbannat mycket. Nackdelen (för oss cyklister) nu är att alla tex i Stockholm bojkottar Mall of Scandinavia och ger sig ut på Järvafältet istället, vilket är super bra men det blir lite trängre. Då får man hålla sig lite mer i skogen (win win) och ta det lugnare på vägarna. Det är ju lite läskigt när det kommer en klunga på 10st neongula kolfiber riddare i 40kmh så man får visa lite hänsyn.
Virtuella race

Det finns säkert många men jag nämner Elefanten i rummet, den som är störst inom  Triathlon alla fall. Ironman och deras https://www.ironmanvirtualclub.com/.


Dom har både utmaningar och Virtuella race.

Utmaning kan vara tex springa 10km på ett pass eller köra 3st olika pass på en vecka kan vara att man ska springa 30min cykla visst antal mil och springa 60 min på ett viss tids intervall.
Tycker dessa lite kul o motiverar o köra nåt extra pass eller lite längre.


Sen har jag kört ett Virtuellt race, Ironmans första var en Halv Ironman (70.3) med löpning istället för simning så vart: 5km löpning, 90 km cykel och 21km löpning.

Det starta på Fredag klockan 20:00 och så hade man till Söndag klockan 14:00 att slutföra distanserna.  Jag sprang 5km på Lördagen och cykla sedan ute 90km (vart120km) och sedan sprang jag dom 21km på Söndag. 

Lite otaktiskt så körde jag 3 pass på Fredagen och cykla lite längre på Lördagen så Söndagens löpning var en riktig jävla pina, hehe. Efter 7km var det bara inte stanna, inte stanna, inte stanna.
Men jag gjorde det, var ju lite motiverande att slutföra det hela annars hade jag vänt hem, hehe
Annars har jag kör på ganska bra, lite blandat trainer / löpband och köra ute. Tom lyckats kombinera det :) Jobbar hemma nu, tycker det är ganska värdelöst. Jag han typ vara på mitt nya jobb en halvdag innan vart hemskickad. Så knappt ens hunnit träffa mina kollegor. Men hunnit med en massa skype möten och man slipper restiden alla fall. 
Lite tips på aktiviteter nu under Corona tider, här några VR cykel (zwift kan du även springa) där många har grattis nu under Corona tiderna:


https://zwift.com/ (Störst av dom alla och favoriten, hur mycket som helst här + löpning)
https://rouvy.com/en/. (Inte hunnit testa denna, men Ironman kör denna för proffsens vr lopp)
https://www.rgtcycling.com/. (Här finns en av mina favorit rundor: Port de Pollenca till Fyren på Mallis)


Nu är det full fart på Påsk träningen för avsluta en tung period!

Ta hand om er!
You Might Also Like

0 kommentarer