Midsommar helgen

tisdag, juni 23, 2020

När man kommer över till en nivå där det är svårare att inte träna än att gå ut o träna så kan lång helger lätt ses som träningsläger, kanske inte uppskattat på alla håll så denna försökte jag hålla lite borta från träningen. Observera försökte och min bedömning att jag lyckades ganska bra :) . Lång helg nu i sikte på horisonten, cykeltur till förskolan innan det blir lång helg :)
Torsdag och halvdag på jobbet så passade på dra ut på en lätt tur på landsvägen och bara rulla in i långhelgen lite.  Mötte legenden Jimmy på vägen som fått en cykel uppkallad efter sig eller min cykel, sen ifall det är nåt positivt vet jag inte, men det finns en historia bakom "Lejondräparen" och den tar vi en annan dag. Historian börja allafall vid Mantra sport (där Jimmy och jag är flitiga besökare) och släppet av Cannondale's Systemsix. 


Ute med Jimmy på turVart alla fall en 2 timmars tur och rätt skönt att rulla in hemåt i hygglig tid och fortfarande ha en stor del av dagen kvar med familjen. Lite trädgårds fix, och åkte handla lite grejer inför helgen. En helt enkelt grym dag. Borde jobba halvdagar alla dagar.


Midsommar, Fredag och ledigt. Sån där skön dag där man inte har något planerat alls och man kan sova hur länge man vill. Men man kan ändå inte det för tjejerna vaknar kl 6. Å andra sidan har jag aldrig varit sådan som gillat att sova bort halva dagen, känns ju så jävla värdelöst. 

Jag och Alva stack ut tidigt och gungade och njöt av en kaffe i solenTanken idag var att jag inte skulle göra nånting alls typ än mata gräsmattan med koldioxid och finna min inre lugn, som Jessica säger att jag saknar. En dag ska jag bevisa henne fel med det skulle inte bli denna dag visade det sig ganska snart!

För när vi satt där och lyssna på fågelkvittret och såg morgondaggen torka upp mot dom första solstrålarna som titta fram genom Njursta industriområde så kom jag på att vi ska bygga en liten affär till tjejerna. Den officiella versionen är att tjejerna ville så gärna ha en affär och jag satt i min Yoga position och befann mig  i Zon5 nära Zen centrum när jag fick gå upp o börja snickra.


Plan: Använda överbliven virke från baksidan.
Verklighet: Biltur till Byggmax på midsommar afton (och Rusta för golv).

Material på plats, Check

Plan: Snickra en timme sen dricka öl!
Verklighet: Snickra 5 timmar och sen jag ligger efter med matlagningen (dvs, lägga maten på grillen och dricka öl).  


Men dom vart superglada (bäst för dom!) och tror den kommer användas en hel del. (Plan B är det ska bli ett cykel hjul förråd).  


Nästa helg ska måla den och dekorera etc, så det ser lite roligare ut. 
Jag vill ha lite mer sol paneler etc, men då är det "Det är barnens hus bla bla bla". Men sen ska man sätta upp gardiner och massa grejs som vill barnen "Jätte gärna ha" säkert...  

Ps. tipsa gärna om billiga solcellpaneler...


Men sen vart någon öl på kvällen, Desperados så klart så kan man bocka av Midsommar 2020, Corona Edition!


Lördag, Nu är det träning igen och långtur på cykel 0800. Det är ju inte så mycket folk ute 0800 på Midsommardagen. Den är nästan värre Nyårsafton.  Men skönt att vara uppe tidigt och starta i tid så man hinner med annat på dagen också! 

Mötte upp Kissekatten, Granen, Andrea och Magnus och gav oss ut mot Uppsala på massa fina småvägar och fan va underbart det är. Mtb har sin tjusning och landsväg har sin men ändå helt olika saker, nästan motsatsen till varandra fast ändå på en cykel.   Lyckades skramla ihop 12mil och tog Kissen på en skyltspurt, det var bara hem och uppdatera sitt CV.  Länsskylt *woop* *woop*. 

Fotograf: Jimmy (Jag har ca 23 igenimmade Gopro bilder, glömde torka av linsen)


Förvånande fräsch hemma så vart det iväg till lekparken direkt, han bara dra på ett par shorts över och ladda om vattenflaskan. Lite picknick i parken mm. Super trevligt. 

Sen ner till färgaffären och så köpte vi färg för måla om huset. Först börja vi med vår lilla bod i trädgården, mest för testa nya färgen. Lite avkopplande att måla om man bortser från tvättandet innan, måla kanterna och maskera och tvätta penslar och få färg på sin Garmin och barnen attackerar en när man är i en väldigt utsatt position och vill också måla. 


Nya färgen, gamla kan si se på trädkojan till höger.


Man kände ju sig lätt marinerad till kvällen. Det var bara parkera i soffan med en stor påse lösgodis och en Desperados. Försöka ladda lite inför morgondagen. 


Söndag, Swimrun träning med Snabb-Sara!
Vi skulle möttas vid Edsviken och när jag kör på Motorvägen mot Kista och ser jag inte en enda bil i min riktning. Då funderar man det kanske var en polis och inte någon övertänd raveare som stod o vinkade mot mig vid påfarten.. Stod faktiskt ingen där enda var en Clio med släp som jag körde om och undra vem drog vem egentligen där. Men kändes jätte skumt. Kan varit en olycka i Stora Wäsby, det har ju aaaldrig hänt tidigare....


Men ombytta och klara halvägs till bajenland så drar vi iväg från Edsvikens tennisklubb och när springer där med med vådräkt på sig så funderar man varför man sluta spela tennis egentligen till Sara rycker i linan och man får skärpa sig. 1,5-2 timmar mystur var utlovad! Ok, Sara utlovar aldrig mysturer men tiden var vad jag sikta på. Vi springer i våtdräkt och det är över 20 grader varmt och den totala mängden vätska vi har med oss är 2,5 deciliter. 

Det var en skitkul tur runt och upp o ner och hit o dit. Det som är charmen med Swimrun. Vi spranf på en stig och sen hoppar man in och simmar över viken till andra sidan. Swimrun o simma längst med land eller runt en boj tycker jag är värdelöst.  Vi körde runt och över Edsviken, Brunnsviken och det vart lite längre än planerat. Sara hade autostop på sin klocka och den stod still på alla simningar så hennes tids bedömning var något annat än vad min klocka sa, hehe.  

Några minuter innan klockan skulle slå 3 timmar ute så var vi tillbaka. Lite mör men en fantastisk tur.
Otroligt uttorkad fast man legat väldigt mycket i vattnet. Nu vet jag hur en skeppsbruten person känner ironin av sitta i havet utan vatten fast i en gummidräkt och med ett kaffe' inom 1km radie vid alla tillfällen. 
När jag kom hem och börja likna en människa mer än ett russin så var det dags för nästa projekt.
Anton kommit nu från sin mamma och jag tänkt att vi ska bygga en ny landning och laga ett hopp.
Officiella versionen att Anton jättegärna vill ha en ny landning! Jag hade tidigare i veckan förutspått just det och sett att vi hade en bit staket kvar som skulle funka super bra. För säkerhets skull så förstärkte vi det med 20X10 regel. Efter ett litet test skutt på den så braka den ihop. Bytte ut regeln mot en 45X45. 
Den gick också av men innan jag gav upp min vision så använde vi typ 25 olika beslag och antagligen en låda skruv så klarade den av belastningen, om något ostadigt. Men allt är ju inte jämnt o fint här i världen och vill ju inte Curla mina barn för mycket, ett o annat genomslag måste man kunna ta i livet... Nu börjar vi få ihop lite hopp. Men jag är faktiskt inte helt nöjd med hoppen. 
Inte den där super sköna känslan. Tror ena har lite för mycket kick för längden på hoppet. 
Kanske hinner bygga något till under semestern. Det brukar spåra ur till Jessica säger stopp.
Skulle vara kul om hon inte gjorde det o se vart det sluta typ start uppe på garage taket vore ganska coolt.

Kvällen vart ganska soft sen, jag Anton var ute och hoppa lite och jag kände att denna vecka har tagit ut sitt. Även med Vilodag så fick jag ihop 13,5 tränings timmar. Kanske inte så mycket för många men jag normalt på ca 10. 


Denna vecka nu blir det mycket laddning för just nu enda tävlingen i år: Arlanda Aquathlon (Swimrun) med Sara! Ska bli grymt! 

You Might Also Like

0 kommentarer