Stockholm Triathlon

söndag, augusti 26, 2012


Idag körde jag äntligen mitt första Triathlon lopp =).
Varit sugen länge på prova, men det var väl efter jag var ner och fota lite på en duathlon tävling som en kompis körde som fick mig att ta tag i det. Skaffa våtdräkt, tempobågar, snabbsnören och allt annat, All in! (Jag har förövrigt ett klätter set till salu ;), ehhe). Börja simma lite i sommras och fick lära mig att när man crawlar ska huvet vara under vattnet, shit! På den vägen är det.

Innan loppet


Varit grymt nervös hela veckan mest för simma, simma bland andra, simma så pass långt, inte drunkna och växlingarna.
Gick upp vid 5 imorse tänkte skulle vara där 1 1/2 timme inann start alla fall. Man är lite utanför sin comfort zon. Cykel och löp tävlingar har man ju rutin på, där kan åla sig ur sin sovsäck en kvart innan och nåla lappen så är man redo för start.
Kom ner till pendel 20min innan den går, nervös ja! Mötte en annan som skulle köra, vi babblande lite under resan och cykla ihop till starten från Karlberg.
När jag kom dit så hängde jag upp cykeln så nära utgången i min zon som möjligt för slippa springa så lång med cykelskorna på. Gick sedan ner till vattnet för titta. Letade efter bojorna och såg den sista som skulle rundas lång långt borta, då fick jag ångest så jag nästan mådde illa. Killen brevid sa också "ojj va lång". Jag funderade på om jag skulle föreslå att vi sket i detta och tog en pizza istället men lät bli. hehe
Sen var det bara göra sig iordning. Jag kollade hur killen brevid gjorde, han såg lite vass ut. Så jag hade en ganska identiskt uppställning, hehe. Fick låna lite puder att ha i skorna, ok man ska inte prova nya saker på tävling, men vafan allting är ju nytt. Hur många gånger kan det skita sig igentligen?
Nu var det klart, finns inget jag kan ändra på (om inte nån kommer med nya förslag på uppställning) nu är det bara köra.
Transition Area

Den lilla gula pricken längst bort (kolla noggrant) var vändningen.


Loppet


Simningen (34:57)
Jag hade lagt mig sist längst till vänster och alla drog iväg, jag vänta några sekunder sen körde jag något som ser ut som dom som behöver hjälp i baywatch. Plan B, bröstsim men gick så långsamt, Plan C skita i stil poängen och bara ta sig så fort som möjligt fram. Hamna lite snett också såg det och simma innåt samtidigt som en kanotist viftade som han var i Norrland under myggsässongen. Innan vändningen började mina vader att krampa, gjorde faktiskt inte så mycket lätt dom vara.  Tyckte simningen tog förevigt. Jag var riktigt glad när jag kom upp. Tappade ena öronpluggen som tom. satt fast i ett snöre. Då viftar man omkring mycket ;)
T1 (3:29)
Var ganska vinglig efter jag kom, stabilisera sig väl jag kom fram till min plats.
Gjorde inte direkt världens smidigaste byte. Det såg ju så lätt ut på Youtube, hehe
Krånglade med ena skon alldeles för mycket och våtdräkten ville inte av.
Cyklingen (1:09:33) 
Delen jag är klart mest nöjd med. Men i början gick det riktigt segt. Efter första sträckan så släppte det och gick riktigt fint, tyckte det gick fortare och fortare, hade nästan velat att det var längre. Hade bara en som cykla om mig annars drog jag om folk hela tiden, det höjer ju motivationen rätt bra. Det här är nog min starkaste gren också. Jag hade nog den ultimata cykeln idag. Linjecykel med tempobågar. Det var så knixigt periodvis så jag tror att jag kunde köra igenom snabbare än med tempocykel. Sen på dom längre raksträckorna var dom platta så jag kunde lägga mig i tempobågarna och behålla samma växel.
T2 (2:24)Den tyckte jag gick hyffsat, vet inte hur dom lyckas göra den över minuten snabbare.
Jag tog ifsg på mig strumpor och drack lite vatten. Men det offrar jag en minut för.
Löpningen (40:35)
Visade sig att löpningen bara var 8,7km vad jag hört.
Startade bra men tog väl 200m sen fick jag kramp känningar i baksida lår, ingen riktig kramp men små hugg. Som varnings tecken: Tar du i lite till kommer du få ligga och vrida dig på marken. Hade lite ont i knätt också för vara lite gnällig. Men det var helt mitt fel, höjt sadeln på cykeln lite för kompensera att man inte sitter på en normal blöja som man har på cykelbyxorna. Men ska jag vara ärlig så fanns nog inte orken att springa mycket snabbare utan dom känningarna heller. Tyckte det var lite jobbigt att hålla reda på varven. 2 kan jag fixa sen blir det mosigt i huvet. Höll väl alla fall precis under 5 kmh/min snitt (på 8km hade varit 5.04 enl. min räknare). Lite glad att jag kasta på mig min oranga keps i sista stund när det började regna, men glömde ta av mig solglassögonen.
 
Riktigt roligt lopp hur som helst, och jag är jätte nöjd.
Hade önskan att komma på den övre halvan av resultat listan och det gjorde jag med marginal på en 150 av 791 (nu verkar det vara alla som kört olympiska distansen). Jag räknar inte placeringar i Motionsklassen men lite en bild hur man ligger till på första loppet. =) Kommer bli flera men måste träna mer simning först.


Tack för alla sms , Twitter pepp, Facebook och framför allt alla som heja på banan.
Vart grymt glad av alla "heja" =) 
Hoppas alla andra som körde hade ett riktigt bra lopp också.
Önskemål på loppet:
Transport av överdrags kläder, då jag inte har någon med mig så vart det ganska kallt att gå tillbaka.
Km skyltar vid löpningen, elelr vid varvningen alla fall.

You Might Also Like

0 kommentarer